Blog

Dromen waarmaken

Césarine, 19 maart 2019

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe het voelt dat het zover is en ik achter mijn pc dit eerste blog tik. Ik neem je graag een stukje mee en hoop, al is het maar één persoon, te inspireren om een diepe wens of droom te laten uitkomen.  

Maar hoe weet je wat je diep van binnen wil? Dit klinkt makkelijk, contact maken met wat je echt wil en voor mij zo verbonden met Mindfulness. Al die talloze gedachten die rondspoken in je hoofd (“wat als en ja maar”) en dan kunnen verstillen, naar binnen keren en voelen.

Voor mij heeft dit alles te maken met buiten je comfortzone durven treden, keuzes maken en uitvoeren die niet altijd makkelijk zijn, die moed vergen. Een sprong maken in het diepe en diep was het maar ook oh zo de moeite waard.

Buiten je comfort zone treden, dat is wel een rode draad in mijn leven afgelopen jaren en dat was niet altijd een eenvoudige weg om af te leggen. Want hoe weet je wat je dromen zijn, hoe maak je echt contact met wat je diep van binnen wil en als je het dan weet en voelt in iedere vezel van je lijf……wat dan?

Zoals Pipi Langkous zei: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Dat dus, ik denk dat ik het wel kan, springen en denken laten we maar zien waar we landen.

Dat heeft afgelopen jaren op vele vlakken doorgewerkt in mijn leven. Reizen en lesgeven aan de andere kant van de wereld. Het loslaten van mijn vertrouwde leven met daarbij heel veel dankbaarheid dat dit zo lang mijn veilige haven was. Mijn passie volgen om Mindfulness trainingen te geven, een eigen bedrijf op te starten. 

Een hele mooie metafoor die binnen de Mindfulness gebruikt wordt is dat je moet leren surfen op de golven van het leven. Het leven is geen vlakke zee maar het golft en die golven kunnen torenhoog zijn en ontzettend diep. De kunst is om op die surfplank te blijven staan en soms donder je ook keihard van die surfplank af. Dan de kracht weer kunnen vinden om er weer op te klimmen en de golven tegemoet te zien. Mee te deinen in het leven met al die hoogte en diepte punten. Ik durf meer dan vroeger te vertrouwen op het leven zelf en mee te bewegen met wat het brengt. Dat lukt steeds beter maar klaar ben je nooit.

Iets dat ik zo graag aan kinderen en jongeren wil meegeven, daar ligt mijn passie. Je eigen kracht ontdekken in plaats van alleen je beperkingen te zien.

In mijn persoonlijke ontwikkeling hoort daar ook bij je kwetsbaar durven opstellen, om hulp durven vragen en openstaan om hulp te ontvangen.

Ik ben zo dankbaar voor al die mensen die mijn pad kruisten die mij steunden, stimuleerden, mij dat stukje extra vertrouwen gaven. Naast mij liepen de grootste cheerleaders die mij in mijn meest authentieke vorm wilden laten groeien. Mijn dierbare familie en vrienden, lieve collega´s en op de eerste plaats mijn kinderen die mijn beste supportteam zijn.

Aandacht voor dit moment, NU…..want Nu is het zover. Na heel hard werken met een heel team mensen om me heen die precies aanvoelden hoe ik dit wilde vormgeven zodat het bij me past.

Welkom bij Cé Mindfulness!